Tel. 0800 - 664 664 1

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Uw ogen zijn het meest expressieve element van uw gezicht. In de non-verbale communicatie zeggen uw ogen veel over uw persoonlijkheid en gemoedstoestand. Het is voor veel mensen belangrijk om zo lang mogelijk een frisse en toegankelijke blik te kunnen behouden. De oorzaak van verslapping van uw huid rond de oogleden ligt in het natuurlijke verouderingsproces van de huid, waardoor onder meer de elastische bindweefsels verminderen. Hierdoor raakt de huid haar strakheid en haar elasticiteit kwijt, raakt het los van de onderlaag en gaat hangen. Onze oogartsen streven naar een mooi resultaat zonder iets aan uw uitdrukking te veranderen. Uw gezicht reflecteert tenslotte uw persoonlijkheid en daar mag niets aan gewijzigd worden. Een ooglidcorrectie is maatwerk!

OOGLIDCORRECTIE PRIJS

De prijs voor een ooglidcorrectie (beide bovenoogleden) is € 900*

 

 

*Aan het vooronderzoek zijn € 60,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de uiteindelijke kosten van de ooglidcorrectie.

WAT IS EEN OOGLIDCORRECTIE

Een ooglidcorrectie, een teveel aan huid, vaak in combinatie met uitpuilend vet aan de bovenoogleden, wordt ook wel een 'blepharoplastiek' genoemd. Het is mogelijk voor iedere vrouw of man. Van deze ingreep heeft u gemiddeld tien tot vijftien jaar plezier.

WIE

Vanuit de huidige maatschappen heeft Dr. Janneke van Lith-Verhoeven zich bij Lasik Centrum oogkliniek gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Zij heeft een uitstekende beheersing van de operatietechnieken en weet met uiterste precisie hoe ze het mooiste, meest natuurlijke resultaat voor u kan bereiken.

  • Dr. J.J.C. van Lith-Verhoeven, oogarts ETZ Elisabeth, Tilburg.

VOORONDERZOEK

U kunt zich bij binnenkomst melden bij de balie. Daar worden al uw gegevens gecontroleerd door de secretaresse. Daarna kunt u plaats nemen in de wachtkamer voor uw vooronderzoek*. De oogarts controleert en bekijkt uw ogen en oogleden. Tijdens het vooronderzoek wordt, in overleg met u, nauwkeurig uitgezocht wat uw wensen maar ook welke problemen van uw belang zijn. Vervolgens zal daaruit de beste operatieve behandeling worden gekozen om deze afwijking(en) te corrigeren. Het kan ook zijn, dat bij u het vooronderzoek al in het ETZ Elisabeth heeft plaatsgevonden.

BENODIGDE GEGEVENS

  • geldig legitimatiebewijs
  • bril of contactlenzen wanneer van toepassing
  • medicijnlijst wanneer van toepassing, eventuele allergieën
  • eventueel verwijsbrief huisarts of specialist, deze is niet noodzakelijk

DE BEHANDELINGEN

De ooglidcorrectie duurt ongeveer een 30-40 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving op de OK, locatie Lasik Centrum oogkliniek Boxtel. De oogarts tekent op uw ooglid nauwkeurig de hoeveel huid die er verwijderd gaat worden. Tijdens de ingreep zal er via een dun sneetje in een natuurlijke plooi boven uw oog het teveel aan huid worden weggehaald. Soms wordt ook overtollig vet weggehaald. De oogarts wordt daarbij geassisteerd door een OK-medewerk(s)ter. Daarna worden de haarvaatjes dichtgebrand en de incisie nauwkeurig gehecht. De littekentjes komen in de natuurlijke plooi, van uw bovenste ooglid te liggen. Na de ingreep mag u naar de recovery ruimte. Daar zal de behandelend oogarts u na ongeveer vijftien minuten controleren, voordat u weer huiswaarts kan gaan. Maak voor uw vertrek, aan de balie van Lasik Centrum oogkliniek Nederland, direct een afspraak om de hechtingen na zeven dagen te laten verwijderd.  Dit kan ook in het ETZ Elisabeth gebeuren, als u daar reeds voor het vooronderzoek geweest bent.

NAZORG OOGLIDCORRECTIE

Na een ooglidcorrectie kan u direct naar huis. Uw oogleden zijn blauw en gezwollen, hechtingen kunnen de eerste paar dagen wat irriteren. Dit is normaal en geen reden om u zorgen te maken. Belangrijk is om de eerste dagen zoveel mogelijk te koelen. We raden aan met name de eerste dag minstens 20 minuten per uur te koelen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een koelbril. De eerste 48 uur mag u geen water direct op de oogleden aanbrengen. Overigens mag u pas na het verwijderen van de hechtingen weer make-up en/of oogschaduw gebruiken. Ook adviseren wij u de eerste 2 weken niet intensief te sporten. Meestal is de ingreep na zes tot acht weken volledig genormaliseerd. Om verkleuring van het litteken te voorkomen wordt intensief zonnen de eerste maanden sterk afgeraden.

OOGLIDCORRECTIE RISICO’S OF COMPLICATIES

De behandeling is operatief, de oogarts bekijkt tijdens het vooronderzoek of uw oog hinder van deze ingreep zou kunnen ondervinden. Bij droge ogen of een slechte ooglidfunctie kan dit het geval zijn en zal de oogarts u de operatie afraden. Bij iedere operatie bestaat het risico van nabloeding en infectie, maar bij operaties aan de oogleden komt dit zelden voor. Om een nabloeding te voorkomen, adviseren wij u 7 dagen voorafgaande aan de ingreep geen bloedverdunnende middelen en/of bepaalde pijnstillers te gebruiken, zoals aspirine (acetylsalicylzuur) of NSAID’s  (zoals ibuprofen). Ook wordt aangeraden 2 dagen voor de ingreep geen alcohol te nuttigen.  Als er ernstige pijn ontstaat binnen 12-24 uur na de ingreep, dient u contact op te nemen met het Lasik Centrum of het ziekenhuis van de arts, die u geopereerd heeft. Tijdens het vooronderzoek is het belangrijk om met uw behandelend arts van tevoren goed door te spreken wat u wel en wat u niet kunt verwachten. Garantie op de resultaten of op een ongestoord verloop kunnen wij echter niet geven. Er kunnen altijd complicaties optreden die het eindresultaat negatief beïnvloeden.

Lasik Centrum wordt
Iris Eye Clinics

Lasik Centrum heet vanaf nu Iris Eye Clinics. Daarmee zetten we een belangrijke stap vooruit en kunnen we je ook in de toekomst de allerbeste oogzorg blijven bieden. Heb je al een afspraak staan, dan gaat deze gewoon door en verandert er niets. Ook de behandelend arts en/of optometrist blijft hetzelfde.