Tel. 0800 - 664 664 1

TransPRK

TransPRK

TransPRK is de meest moderne vorm van lasercorrectie aan het oppervlak van het hoornvlies. De behandeling is een technologisch verder ontwikkelde vorm van Lasek. Het belangrijkste verschil met Lasek is dat het epitheel niet met alcohol wordt verwijderd, maar met de laser, daarmee nog nauwkeuriger is en daardoor sneller herstelt. Het oog wordt bij TransPRK niet aangeraakt. Het epitheellaagje wordt met laser verwijderd en de correctie wordt met laser gedaan. Vandaar de naam van deze behandelvorm: trans epitheliale PRK.

VOOR WIE GESCHIKT?

Net zoals Lasek is TransPRK vooral bedoeld voor mensen die niet in aanmerking komen voor een Femtosecond LASIK-behandeling, wanneer het niet wenselijk is om een flapje te maken in het hoornvlies, zoals bij Femtosecond LASIK gebeurt. Ook de TransPRK-behandeling vindt plaats onder lokale verdoving door middel van oogdruppels.

VOORDELEN TRANSPRK T.O.V. LASEK

Een TransPRK-behandeling heeft een aantal voordelen ten opzichte van ‘gewone’ Lasek: de behandeling is heel gemakkelijk te ondergaan, omdat het oog niet met instrumenten wordt aangeraakt. Daarnaast is het herstelproces korter doordat het oppervlaktelaagje sneller herstelt dan bij gewone Lasek. De irritatie aan uw ogen die gebruikelijk is na een oppervlakte laserbehandeling duurt na TransPRK korter en het zicht herstelt sneller.