Tel. 0800 - 664 664 1

FEMTOSECOND LASIK

FEMTOSECOND LASIK

Lasik Centrum heeft sinds 2011, met de opening van de nieuwe ultramoderne kliniek in Boxtel besloten dat de huidige Femtosecond techniek zo veilig en comfortabel is geworden dat wij dit ook aan onze patiƫnten willen aanbieden.

WAT IS FEMTOSECOND LASIK?

De procedure is gelijk aan de klassieke Lasik methode met microkeratome (‘mes’), maar nog beter voorspelbaar en individueel instelbaar. Bij deze techniek wordt de lamel niet gecreëerd met een mes maar door middel van een laser. Doordat de computergestuurde Femtolaser microbelletjes maakt in het hoornvlies komt de lamel los op een exact van te voren instelbare diepte. Daardoor worden ook lasikbehandelingen mogelijk bij een relatief dun hoornvlies of bij hogere sterkten dan tot nu toe.

MOGELIJKE COMPLICATIES
 

 • Er kunnen allergische reacties optreden op de oogdruppels. Staken van de druppels is dan voldoende.
   
 • Er kunnen problemen optreden bij het prepareren van de hoornvlieslamel.
   
 • Deze lamel zal in het algemeen volledig herstellen. Na een genezingsperiode van enkele maanden kan alsnog de behandeling worden uitgevoerd. De lamel kan te allen tijde worden teruggelegd en middels een contactlens op zijn plaats gehouden worden tot er weer een stevige verbinding is ontstaan.
   
 • Na de behandeling kunnen de ogen droger aanvoelen, waardoor het gebruik van kunsttranen is aan te bevelen. Deze zijn verkrijgbaar aan de balie bij Lasik Centrum.
   
 • Niet altijd wordt het gewenste doel bereikt. Een bij behandeling kan dan plaatsvinden. Dit geldt voornamelijk voor de hogere sterkten.
   
 • Sommige mensen hebben na behandeling last van zogeheten halo’s in het donker (kringen om lampen). Met name bij autorijden ’s avonds kan dit klachten geven. Dit verschijnsel blijft zichtbaar maar zal door gewenning meestal binnen 3 maanden veel minder opvallen. 

Lasik Centrum wordt
Iris Eye Clinics

Lasik Centrum heet vanaf nu Iris Eye Clinics. Daarmee zetten we een belangrijke stap vooruit en kunnen we je ook in de toekomst de allerbeste oogzorg blijven bieden. Heb je al een afspraak staan, dan gaat deze gewoon door en verandert er niets. Ook de behandelend arts en/of optometrist blijft hetzelfde.