Tel. 0800 - 664 664 1

FAQ

Pagina's van dit type komen te vervallen. Vervang deze pagina in het CMS met een pagina van het type 'Behandeling detail', en voeg FAQ-links toe aan de content via een blok 'FAQ links'.

FAQ

Hieronder vindt u een aantal antwoorden op veelgestelde vragen, door op de vraag te klikken, verschijnt het antwoord. Veel van onderstaande vragen worden ook beantwoord tijdens onze gratis informatieavonden. Mocht u toch nog vragen hebben, dan bent u natuurlijk van harte welkom in onze kliniek, of helpen wij u graag telefonisch verder.

Meld u hier direct aan voor een van de informatieavonden bij u in de buurt. 
Of bel met ons secretariaat 0411-660088


Ogen laseren voor 500 euro kan dat?
Voor 500 euro een ooglaserbehandeling verrichten is niet goed mogelijk om de volgende redenen. Een hoge kwaliteit laser dient optimaal onderhouden te worden en geserviced om een constante optimale kwaliteit te waarborgen. Dit is een high tech instrument met hoge optische kwaliteit. Lenssystemen en laser buis moeten perfect getuned en op tijd vervangen worden. Vaak wordt hierop sterk bezuinigd! Oogchirurgen en OK personeel moeten over de nodige ervaring beschikken. Daarnaast zullen deze op de hoogte moeten zijn van de laatste technieken, kwaliteitskeurmerken en steriliteit normen. De oogarts dient geregistreerd te zijn als refractie chirurg volgens N.O.G. normen. Alle artsen werkzaam bij het Lasik Centrum zijn refractiechirurg, In de praktijk moet men voor behandelingen met hogere sterktes en/of cylinderafwijkingen een hoger bedrag betalen. Wij zijn van mening dat duidelijkheid in de prijsopgave een scherp en beter beeld geeft voor de patient. Natuurlijk kunt u wel in termijnen betalen. 
Kan ik ook terecht voor een rijbewijskeuring - ogentest?
Ja, u kunt bij ons terecht voor een rijbewijskeuring (ogentest) volgens de richtlijnen van het CBR. Kosten zijn 95 euro.
Wanneer kom ik in aanmerking voor een lensimplantatie?
Lensimplanties worden vaak gebruikt bij hogere sterktes, en te dun hoornvlies. Maar daarnaast worden lensimplanties ook gebruikt bij beginnende staar. Neem contact op met ons secretariaat voor meer informatie. 
Kan ik voor zowel ver zien en dichtbij geholpen worden?
Ja, dat is mogelijk, we maken dan vaak gebruik van monovisie techniek, waarbij een oog focust op dichtbij en een oog op ver af. Vraag naar de diverse mogelijkheden bij ons secretariaat. 
Mag ik mijn contactlenzen dragen tot de laserbehandeling?
Contactlenzen hebben sinds de jaren 60 de wereld veroverd. Op zich een schitterende uitvinding. Helaas ontwikkelen veel mensen na jaren een zogenaamde contactlensintolerantie. De klachten kunnen bestaan uit branderigheid, jeuk, droogheid, pijn en rode ogen. Voordat een ooglaserbehandeling plaatsvindt dient er een uitgebreid vooronderzoek te worden gedaan. In beide gevallen dient het oog in optimale conditie te zijn. Daar harde (of zuurstofdoorlatende) lenzen de bolling van het oog beïnvloeden moeten deze minimaal 5 weken tevoren niet gedragen worden. Dan kan pas een betrouwbare meting worden verricht. Ook is een goede kwaliteit van de traanfilm essentieel. Deze dient, behalve voor een goede bevochtiging, ook voor een optimale genezing van het oog. Om dit te bereiken is een langere periode van een bril dragen noodzakelijk. Concluderend is het niet dragen gedurende enkele weken van contactlenzen zeer aan te bevelen. Wij hanteren, na jarenlange ervaring, een periode van 4 tot 6 weken (afhankelijk van het type lens). 
Kan ik ook terecht voor reguliere oogzorg?
Ja, u kunt bij Lasik Centrum of de samenwerkende oogpoli (Elisabeth Ziekenhuis, Tilburg; Catharina Ziekenhuis, Eindhoven; Laurentius Ziekenhuis, Roermond, Viecuri Ziekenhuis, Venlo) terecht voor diverse reguliere zorg behandelingen, onder andere staarbehandelingen, glaucoom, lensmetingen en rijbewijskeuringen. 
Wat zijn enkele neveneffecten van een laserbehandeling?
Infecties: deze zijn zeer zeldzaam en kunnen bij tijdige ontdekking met medicijnen goed behandeld worden. Over- en ondercorrecties: met een bijbehandeling kan dit gecorrigeerd worden. Schitteringen (“glare”) en lichtkringen ( halo’s): Deze worden voornamelijk bij een Lasekbehandeling gezien indien een waasvorming in het hoornvlies optreedt. Ook bij een grote pupil diameter kunnen deze symptomen optreden. Een goed uitgevoerd vooronderzoek is hiervoor van belang. Overigens vinden in onze kliniek voornamelijk Lasik behandelingen plaats.
Hoe lang duurt het herstel van de behandeling?
Luister naar uw eigen lichaam en volg verder de vermelde behandelingsinstructies. Bent u onzeker, neemt u dan gerust contact met ons op. 
Kan een behandeling plaatsvinden als ik medicijnen gebruik?
Medicijngebruik wordt vermeld bij het vooronderzoek en is over het algemeen geen reden tot het afraden of negatieve beoordeling van de behandeling. 
Kan ik ook bij u terecht voor een second opinion?
Gezien de grote expertise van ons Lasik Centrum bent u van harte welkom. De kosten die hiermee gepaard gaan bedragen 250 euro.
Hoe lang is de wachttijd?
De wachttijd is afhankelijk van het aantal weken dat harde (6 weken) of zachte (4 weken) contactlenzen niet meer gedragen zijn. Eerst dan kan de te behandelen correctie vastgesteld worden. Er wordt getracht om zo snel mogelijk na een uitgebreid onderzoek de behandeling te plaatsen.
In welke gevallen is het niet mogelijk om te worden behandeld?
Redenen om niet te behandelen zijn (hoewel er uitzonderingen bestaan): Gedurende de zwangerschap en de periode van borstvoeding Verhoogde oogdruk Ook andere oogziekten en suikerziekte kunnen een belemmering zijn.
Wanneer weet ik of ik voor een oogbehandeling in aanmerking kom?
Afhankelijk van de uitslag van het vooronderzoek wordt dit bepaald. Tijdens een eerste intakeonderzoek worden brilsterkte en hoornvliesdikte gemeten. Daarnaast is de algemene gezondheidstoestand van belang voor behandelingsmogelijkheden.
Kan ik in termijnen betalen?
Ja, u kunt bij Lasik Centrum in termijnen betalen, bel met 0411-660088 voor meer informatie.