Tel. 0800 - 664 664 1

Nieuws

Nieuws

Ooglaseren veilig en vertrouwd.

Weet binnen 30 seconden of uw ogen geschikt zijn.


Het najaar is misschien wel de mooiste periode van het jaar. Trek erop uit en beleef de kleurenpracht van vallende bladeren, paddenstoelen, kastanjes enz. Zorg dat regendruppels op uw bril of aangeslagen brillenglazen dit magische moment niet verstoren.

Doe hier uw Lasik Centrum test en weet binnen 30 seconden of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. 


Met de uitkomst van deze test kunt u direct uw gratis intakegesprek plannen bij optometrist Annebel, Asief of Carlijn. Na uw intakegesprek weet u direct of een behandeling mogelijk is*. Maak hier een afspraak.


Lasik Centrum, ruim 20 jaar ervaring in ooglaseren.


*In bijzondere gevallen is een uitgebreider onderzoek noodzakelijk.

Avontuur zonder bril of lenzen. Laat uw ogen laseren.

Er is niets zo vervelend als wanneer een spontaan moment onderbroken moet worden om eerst je bril in veiligheid te brengen of je lenzen te verwijderen.
Laat zo’n zorgeloos moment niet meer verstoren en laat je ogen laseren.

 

Plan je gratis intakegesprek bij optometrist Annebel, Asief of Carlijn.

Tijdens je intake is er uiteraard de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan de betreffende optometrist en/of behandelend oogarts over ooglaseren en andere behandelingen. Na het intakegesprek weet je direct of een behandeling mogelijk is*. Maak hier een afspraak

 

Lasik Centrum, ruim 20 jaar ervaring in ooglaseren.

 

*In bijzondere gevallen is een uitgebreider onderzoek noodzakelijk.

Beleef Lasik Centrum nu ook op TV

Lasik Centrum lanceert hun nieuwste televisie commercial. 
Nooit meer een bril, nooit meer lenzen. U ziet alles weer scherp,
dankzij 20 jaar ervaring in veilig en vertrouwd ooglaseren.

Beleef het zien nu ook op TV.

50 euro cadeau voor u als onze ambassadeur

U hebt inmiddels zelf mogen ervaren hoe u na uw behandeling bij Lasik Centrum weer zorgeloos en zonder bril door het leven kunt gaan. Als enthousiaste ervaringsdeskundige van Lasik Centrum kunt u onze ambassadeur worden. Vertel uw bril- of lensdragende vrienden hoe tevreden u bent over uw ooglaserbehandeling. Met ruim 25 jaar ervaring en meer dan 70.000 geslaagde ooglaserbehandelingen zijn ook zij bij onze oogchirurgen in vertrouwde handen. Wanneer u een vriend(in) aandraagt voor een ooglaserbehandeling bij Lasik Centrum, profiteert u nu allebei. U ontvangt een bedrag van 50 euro op uw rekening en uw vriend(in) ontvangt het zelfde bedrag als korting op de reguliere prijs van de behandeling.

 

Vooruitstrevend als we bij Lasik Centrum zijn, kan uw beste maatje ook gerust uw moeder, uw opa, de voetbaltrainer of die collega op uw afdeling zijn. Kortom, iedereen die u het gunt om weer net zo scherp te zien als u, mag meeprofiteren van dit aanbod.

 

Voorwaarden ambassadeursaanbod:

 

 • De korting van 50 euro voor uw vriend(in) wordt eenmalig verstrekt per cliënt en wordt verrekend in de behandelprijs.
 • Uw 50 euro wordt op uw rekening gestort na afloop van de behandeling van uw vriend(in).
 • Dit aanbod is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
 • Het aanbod is van toepassing op de volgende behandelingen: Femtosecond LASIK, TransPRK, LASEK, ICL en RLE.
 • U mag zoveel vrienden/vriendinnen aandragen als u wilt. Misschien ontvangt u uiteindelijk uw eigen behandelkosten wel terug.
 • Dit aanbod is geldig tot 31 december 2021.

 

Neem contact met ons op.

Verwen nu uw ogen. Laat ze laseren.

Deze zomer kan er heel anders uitzien als u nu uw ogen laat laseren.

 

Alles wordt onbezorgder. Zomaar een spontane duik kunnen nemen zonder eerst bril of lenzen te verwijderen en direct vanuit het water alles perfect kunnen zien.

 

Scherp zicht overal en altijd direct voorhanden

Wanneer u nu uw ogen laat laseren heeft u daar direct plezier van. Zomer 2020 wordt een openbaring. Geen voorzet- of zonnebril op sterkte meer, maar ook voor u een trendy zonnebril deze zomer.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

 

Ooglaseren v.a. € 888,- per oog.

Uw ogen laten laseren? Plan nu een gratis intake op afstand.

Lasik Centrum heeft helaas momenteel ook te maken met de COVID-19 maatregelen, waardoor onze ooglaserbehandelingen tijdelijk opgeschort zijn. Echter met kleine stapjes worden de maatregelingen van het RIVM versoepeld en hopen we u snel weer van dienst te kunnen zijn in onze kliniek.

20 jaar ervaring in ooglaseren
Lasik Centrum viert op 6 mei het 20-jarig jubileum. 20 jaar ervaring in ooglaseren willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In de maanden mei en juni bieden wij u derhalve een gratis telefonisch intakegesprek aan.

Kosteloze intake in de maanden mei en juni 2020
Voor een ooglaserbehandeling kunnen onze optometristen Annebel, Asiel of Carlijn een deel van de intake eenvoudig telefonisch uitvoeren. Het intakegesprek bestaat voor een groot deel uit het uitwisselen van informatie, zodat Lasik Centrum een goed en compleet beeld van u krijgt. En tijdens uw oogmetingen in Boxtel hoeft u zich geen zorgen te maken over uw en onze gezondheid. We hebben in onze spreekkamer namelijke een virusbuster geplaatst.

Vul het contactformulier in als u een telefonische intake wenst. U kunt bij opmerkingen eventueel de dag en/of dagdeel van uw voorkeur vermelden.
Een van onze optometristen neemt dan op het gewenste tijdstip telefonisch contact met u op.

Plan hier uw gratis telefonische intake.

maatregelen lasik centrum corona (COVID-19)

Naast de maatschappelijke en morele verantwoordelijkheid voor uw en onze veiligheid heeft Lasik Centrum per direct de oogheelkundige zorg teruggebracht naar acute en noodzakelijk zorg.

Deze aanpassing zal tot nader order gelden, in navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus (COVID-19).

 

Voor onderstaande spoedzorg kunt u uiteraard bij ons terecht:

 • Acute oogheelkundige OK’s (volgens richtlijnen van RIVM).
 • Acute oogheelkundige zorg.

 

 • Neem voorafgaand telefonisch contact met ons op.
 • Neem maximaal één persoon als begeleiding mee. 

 

Voor meer informatie, vragen en/of onduidelijkheden over uw behandelmogelijkheden mail via: info@lasikcentrum.nl of bel: 0800 664 664 1.
 

Lasik Centrum heeft COVID-19 maatregelen verder aangescherpt

Lasik Centrum volgt de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus (COVID-19), tevens voelen we vanuit het ZKN-keurmerk een gezamenlijke verantwoordelijkheid om door de coronacrisis te komen. De volledige zorgsector moet prioriteren. Dat is de reden dat Lasik Centrum de maatregelen wederom heeft aangepast naar planbare zorg om daarmee de continuïteit van die zorgvraag te garanderen. Het onderling overnemen van patiëntenzorg komt - ook tijdens de huidige crisis - op een natuurlijke wijze tot stand vanuit ziekenhuizen in de regio. Lasik Centrum en ZKN ondersteunen dit. Daar waar ziekenhuizen zich meer en meer richten op de bestrijding van corona, zijn ZKN-klinieken beschikbaar, dit is van groot belang voor de diagnostiek welke op deze manier doorgang kan vinden. 

 

Onderstaande een overzicht:

 • Geplande OK’s (volgens richtlijnen van RIVM);
 • Medische controles;
 • Neem maximaal één persoon als begeleiding mee.

 

Onderstaande zorgvraag plannen we via bel- en teleconsulten:

 • Intakegesprekken (staaroperatie) plannen;
 • Groot vooronderzoek (staaroperatie) plannen;
 • Niet medische controles worden telefonisch door onze optometristen verricht;
 • Bij klachten vooraf bellen, om zo telefonisch een inschatting te maken of de controle medisch of niet-medisch betreft.


Welke extra maatregelen heeft Lasik Centrum oogkliniek genomen?

Naast de gebruikelijke maatregelen die passen bij ons beroep, vragen we voor uw en onze hygiëne achter de lijn te blijven, welke op de vloer is aangebracht en gebruik te maken van het extra hygiënestation. Verder volgen we uiterst zorgvuldig de leefregels in de kliniek, welke zijn weergegeven op locatie en opgesteld vanuit de richtlijnen van het RIVM; https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
Continu worden handen en materialen gedesinfecteerd, wordt door eenieder de 1,5 meter afstand aangehouden. En ten slotte uit respect naar elkaar en de diepe betrokkenheid naar alle wereldwijde medewerkers in de zorg maken we graag gebruik van de Namesté groet. Op die manier is handen geven overbodig.

 

Individueel zijn we ons bewust van deze noodzakelijke hygiënemaatregelen. Dit is en blijft voorlopig een lastige balans en zal per dag worden geëvalueerd, eventuele aanpassingen communiceren we via de website en onze social media platforms.

Lasik Centrum volgt leefregels en protocollen van het RIVM

Lasik Centrum oogkliniek heeft alle noodzakelijke maatregelen genomen ivm het nieuwe coronavirus (COVID-19), zodat onze zorg door kan gaan. Dit geldt voor alle reeds gemaakte afspraken, maar ook nieuwe afspraken kunnen ingepland worden. Onderstaand een overzicht:

 • Geplande OK’s (volgens richtlijnen RIVM);
 • Intakegesprekken;
 • Groot vooronderzoek;
 • Intakegesprekken cataracten (staaroperatie).

Onderstaande situaties proberen we zo veel mogelijk telefonisch af te handelen:

 • Controles worden telefonisch door onze optometristen gedaan;
 • Bij klachten vooraf bellen, om zo telefonisch een inschatting te maken of de controle telefonisch kan worden verricht door optometrist en/of oogarts;
 • Bij spoed vooraf bellen, om zo telefonisch een inschatting te maken of de controle telefonisch kan worden verricht door optometrist en/of oogarts, uiteraard maken we graag ruimte voor u.


Welke extra maatregelen heeft Lasik Centrum oogkliniek genomen?

Naast de gebruikelijke maatregelen die passen bij ons beroep, hebben we extra hygiëne stations op de locatie opgesteld. Leefregels in de kliniek weergegeven vanuit de richtlijnen van het RIVM; https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus 

Continu worden handen en materialen gedesinfecteerd, wordt door eenieder de 1,5 meter afstand aangehouden. En ten slotte uit respect naar elkaar en de diepe betrokkenheid naar alle wereldwijde medewerkers in de zorg maken we graag gebruik van de Namesté groet. Op die manier is handen geven overbodig.

Individueel zijn we ons bewust van deze noodzakelijke hygiënemaatregelen. Om zo het virus zo min mogelijk te verspreiden en tevens uw zorg zo goed mogelijk te waarborgen.

Dit is en blijft voorlopig een lastige balans en zal per dag worden geëvalueerd, eventuele aanpassingen communiceren we via de website en onze social media platforms.

Nu ook mogelijk uw gratis intake op zaterdag te plannen

Iedereen is druk met werk, kinderen of andere verplichtingen, waardoor het soms niet uitkomt om op een doordeweekse dag een afspraak te plannen. Lasik Centrum komt u hierin tegemoet door één zaterdag per maand tussen 10.00 en 16.00 uur de deuren te openen voor een gratis intakegesprek. Na deze intake weet u of de gewenste behandeling voor u mogelijk is* en kunnen onze oogartsen en/of optometristen tevens eventuele vragen direct beantwoorden.

Klik hier om de eerstvolgende zaterdagopenstelling te zien en meld u direct aan.

*In uitzonderlijke gevallen is een uitgebreider vooronderzoek nodig.

20/20 the perfect vision - plan uw intake

In de wereld van oogheelkunde staat 20/20 voor het perfecte zicht.

Ga nu ook voor het perfecte zicht en plan een gratis intakegesprek om samen met een van onze oogartsen of optometristen te kijken hoe u uw 20/20 vision zonder hulpmiddelen kunt bereiken in 2020.

Plan hier een intake.

Beleef de winter. Ooglaseren nu met gratis intake t.w.v. €125

Elke brildrager kent in deze periode van het jaar het ongemak van de beslagen bril zodra men van het koude buiten naar het warme binnen stapt. Uiterst ongemakkelijk als u dat overvolle restaurant binnenstapt en u even volledig het zicht kwijt bent.

Stelt u eens voor dat uw bril niet meer nodig is en dat u altijd en overal alles direct scherp ziet. Dat kan wanneer u uw ogen laat laseren. Maak nu een afspraak voor een gratis intakegesprek. Wij nemen tijdelijk de kosten van dit gesprek t.w.v. € 125,- voor onze rekening. Kunt u daarna meteen op pad voor een hippe skibril.

Plan hier een intakegesprek.

 

Dit aanbod geldt t/m 31 januari 2020.

Er is gÉÉn wachtende voor u.

Wanneer er bij u staar vastgesteld is, is het prettig te weten dat u bij Lasik Centrum oogkliniek dezelfde week nog terecht kunt voor een intake. Tijdens de intake dient u een geldige verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist te overhandigen. Na de intake kunt u in de kliniek direct bij de secretaresse een afspraak maken voor uw staaroperatie. De behandeling gebeurt op medische indicatie. Lasik Centrum oogkliniek heeft hierover met diverse zorgverzekeraars afspraken gemaakt. De vergoedingen kunnen per polis en per zorgverzekeraar verschillen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar wat er in uw geval vergoed wordt.

Maak hier een afspraak.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken

 

Actuele wachttijden Lasik Centrum oogkliniek per 1 januari 2021

Specialisme:

Oogheelkunde

Behandeling

Intake staar

Wachttijd

geen wachtlijst

 

Specialisme:

Oogheelkunde

Behandeling

OK staar

Wachttijd

2 weken

     
     
     

15% studentenkorting met je studentenpas

Als student weet je hoe vermoeiend het kan zijn om een nachtje door te moeten halen voor je studie. Vermoeide ogen en hoofdpijn zijn dan vaak het gevolg. Of die het gevolg waren van een nachtje doorstuderen of een nachtje stappen, laten we in het midden. Helemaal zonder bril of lenzen ben je nog beter af! 

Voor alle studenten en coassistenten van Nederland hebben we vanaf 1 maart 2018 bij Lasik Centrum een briljante 15% kortingsactie. Plan hier een intake met een van onze oogchirurgen.

Voorwaarden 15% studentenkorting:
 • Genoemde korting geldt alleen voor studenten en coassistenten op vertoon van studentenpas 
 • Eventuele bijbehandeling niet inbegrepen
 • 15% studentenkorting niet geldig op ICL-lenzen
 • Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen

27 jaar ervaring in ooglaseren - vanaf € 888,- per oog

De ooglaserbehandeling Lasek is zeer aantrekkelijk geprijsd. Voor € 888,- per oog kunt u verlost zijn van uw bril of lenzen. Onze kliniek voert deze behandeling al sinds 1992 succesvol uit en vele patiënten ervaren reeds dagelijks de vreugde om zonder hulpmiddelen goed te kunnen zien.

Is Lasek geschikt voor u?

Tijdens een vooronderzoek kan onze oogchirurg bepalen of uw ogen geschikt zijn voor deze behandeltechniek. De kosten van het vooronderzoek zijn gratis als u besluit daadwerkelijk uw ogen te laten laseren. Plan hier een intakegesprek.

summer ready? laat uw ogen laseren

De zomer ziet er heel anders uit als u nu uw ogen laat laseren.

Stelt u eens voor; een spontane duik in het water zonder na te hoeven denken over bril of lenzen. Of relaxed op uw surfplank staan en alles haarscherp kunnen zien.
Wanneer u nu uw ogen laat laseren heeft u daar de hele zomer plezier van. En kunt u eindelijk die hippe zonnebril aanschaffen.
 
Bent u al surf-, duik-, strand-, zee- zonder bril-ready? Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Ooglaseren v.a. € 888,- per oog.

gratis vooronderzoek 6 april boxtel

Loopt u al enige tijd te denken aan het laseren van uw ogen, maar schuift u het maken van een afspraak telkens voor u uit. Vindt u het genoeg geweest met het ongemak van uw bril of lenzen, loop dan nu vrijblijvend binnen tijdens de open dag ooglaseren.
 
Op zaterdag 6 april 2019 stellen wij tussen 10.00 en 15.00 uur onze deuren voor u open. Onze oogartsen kunnen direct een vrijblijvend tevens gratis vooronderzoek voor u uitvoeren en onze optometristen staan op de vloer tot uw beschikking voor al uw vragen.
 
Interesse? Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wilt u verzekerd zijn van een plaatsje dan kunt u zich vooraf aanmelden via: info@lasikcentrum.nl

gratis intake t.w.v. 125 euro in november en december

Het zijn wel uw ogen. Deze vragen om de nieuwste technieken en de meest ervaren oogartsen. Lasik Centrum oogkliniek heeft een samenwerking met de maatschappen van zeven ziekenhuizen. Dertig oogartsen, oogchirurgen en refractiechirurgen en hun jarenlange ervaring van meer dan 300.000 operaties.
 
In november en december is uw intake t.w.v. € 125,- gratis. Maak nu een afspraak.
Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voorwaarden van deze actie:
 • U ontvangt geen factuur voor het intakegesprek ongeacht of u de behandeling later wel of niet laat uitvoeren.
 • Het intakegesprek dient plaats te vinden tussen 1 november 2018 en 5 januari 2019.
 • Eén intakegesprek per klant gedurende de actieperiode.
 • Dit aanbod is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.

Open dag boxtel zaterdag 13 oktober

Beleef het zien tijdens de OPEN DAG bij Lasik Centrum oogkliniek Nederland.

Op zaterdag 13 oktober stellen wij de deuren van onze kliniek van 11.00  - 15.00 uur open. Tijdens de open dag kunt u zich uitgebreid laten informeren over de behandelingen en kunt u uw vragen direct aan de aanwezige oogartsen, optometristen en OK-medewerksters stellen. Dit is uw kans om de presentatie over ooglaseren bij te wonen welke door een van de oogartsen zal worden gegeven.  

U kunt zich hier vooraf aanmelden via; info@lasikcentrum.nl zodat u verzekerd bent van een plaatsje. Of direct bij binnenkomst, op de volgende tijdstippen zal de presentatie worden gehouden; 11.30, 13.00 en 14.30 uur.
 
Doe direct uw vooronderzoek.
Bent u benieuwd of uw ogen geschikt zijn voor een bril- of lensvervangende behandeling? Tijdens de open dag kunnen onze optometristen uw vooronderzoek direct verrichten. Uw ogen worden in ieder detail bekeken, daarna bent u direct op de hoogte of u in aanmerking komt voor een van de ooglaserbehandelingen.
 
Beleef het zien bij Lasik Centrum oogkliniek, zo krijgt u een indruk van de behandelruimtes, de moderne technieken en de sfeer.

Lasik Centrum medewerkers gingen u voor

Voor de medewerkers Annebel en Josephine en Carlijn van Lasik Centrum is de wensgedachte om zonder bril, leesbril of lenzen door het leven te gaan inmiddels gerealiseerd. Optometrist bij Lasik Centrum en docent aan de Hogeschool Utrecht Annebel (31 jaar) droeg een bril met sterkte -5.75, is behandeld met Lasik behandeling. Manager Operations Josephine (43 jaar) kwam inmiddels in aanmerking voor een leesbril, is behandeld met Lasik monovisie. Medisch secretaresse Carlijn (23 jaar) droeg lenzen met sterkte -3.0, is behandeld met Lasik behandeling. Miljoenen Nederlanders dragen een bril of lenzen in diverse monturen, kwaliteit en sterktes. Niemand wil afhankelijk zijn van een (lees)bril of lenzen, helemaal zonder bent u beter af.

Bezoek een van onze gratis informatieavonden of maak direct een afspraak.

Lasik Centrum haalt een uitstekend rapportcijfer

Lasik Centrum wordt buitengewoon goed beoordeeld door onze klanten op ooglasertrefpunt.nl.

Ooglasertrefpunt.nl is een onafhankelijk ervaringenplatform voor refractiechirurgie.
Hier vindt u beoordelingen, ervaringen en veel informatie die u kan helpen om
kennis op te doen over de (on)mogelijkheden van ooglaseren en lensimplantaties.

Lasik Centrum is op onderstaande punten beoordeeld:
-    Voorlichting
-    Behandeling
-    Zorg na de behandeling
-    Prijs/kwaliteit
-    Resultaat van de behandeling

Ooglasertrefpunt.nl wordt constant aangevuld met nieuwe beoordelingen.
Klik hier voor het actuele rapportcijfer.

Lasik Centrum & ELC bundelen hun krachten in Boxtel

Per 1 maart opereren Lasik Centrum Boxtel en Excimer Laser Centrum Nijmegen vanaf één locatie en gaan zij samen verder onder de naam Lasik Centrum.

‘Opereren’ kan in deze context letterlijk genomen worden, want alle apparatuur is inmiddels ondergebracht bij onze hoofdvestiging in Boxtel. Alle medische ingrepen worden vanaf nu enkel nog uitgevoerd in Boxtel.

Met deze bundeling van kennis, kunde en apparatuur kunnen de chirurgen hun patiënten nog beter van dienst zijn. Excimer Laser Centrum Nijmegen brengt 25 jaar ervaring mee op het gebied van ooglaserchirurgie. Samen kunnen we de veiligheid en kwaliteit meer dan ooit waarborgen.

Congres Update on Eyes 2017

Van 8 t/m 11 februari vond het congres Update on Eyes 2017 plaats in Seefeld Oostenrijk. Het congres, een initiatief van Drs. Guus van Hogerwou van Lasik Centrum, was bestemd voor oogartsen, oogartsen in opleiding en aanpalende specialisten met als doel kennis te delen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de oogheelkunde. Naast Drs. Guus van Hogerwou was ook Drs. Oege Goslings van Lasik Centrum een van de sprekers.

Het congres is geaccrediteerd met 10 punten. Wat natuurlijk een prachtig rapportcijfer is en aantoont hoe waardevol het is als oogartsen onderling hun specialismen delen.

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

De 33-jarige baas van website Reddit - goed voor zeshonderd miljoen dollar - liet onlangs zijn ogen laseren. Waarom? Niet omdat hij plots helemaal klaar was met zijn lenzen, maar omdat hij bang is dat in een chaotische toekomst hij niet kan overleven met slecht zicht.

Zeker wanneer men erg afhankelijk is van bril of lenzen kan het idee om zonder bril of lenzen in een dreigende situatie terecht te komen zeer beangstigd zijn. Net als Steve Huffman zien meer en meer mensen in ooglaseren een permanente oplossing voor hun oogafwijking, zodat men onder alle omstandigheden direct goed zicht heeft.

Lasik Centrum altijd helder over ooglaseren

Reactie n.a.v. Zembla uitzending 21 december 2016

Op 21 december 2016 heeft Zembla een item uitgezonden over Lasik. Het beeld dat door de programmamakers wordt geschetst is tendentieus, ongefundeerd en misleidend.

Lasik is een van de varianten van ooglaserchirurgie binnen het palet aan moderne technologieën om oogafwijkingen te corrigeren.

De Zembla documentaire wekt de indruk dat oogartsen informatie over complicaties en negatieve gevolgen van Lasik achterhouden voor hun cliënten. Zij beroepen zich daarbij op een patiënt die – vervelend genoeg – langdurige pijnklachten had na Lasik. Daarnaast werd een Amerikaanse dokter geciteerd.

Geen enkele medische ingreep zal ooit geheel vrij zijn van risico’s, neveneffecten, of complicaties, hoe zorgvuldig er ook wordt gewerkt. Overigens zijn ook de alternatieven niet vrij van gevaar – denk aan oogschade door infecties bij contactlenzen of door scherven van een brilleglas.

Wij beroepen ons niet op een paar incidenten (hoe betreurenswaardig ook) maar op de grote series ooglaserbehandelingen die zijn gepubliceerd in de wetenschappelijke wereldliteratuur, en op de ervaringen van onze honderduizenden cliënten van de afgelopen decennia als wij constateren dat ooglaserbehandelingen, inclusief Lasik, veilig, verantwoord en doeltreffend zijn.

Daarvoor moet (vanzelfsprekend) wel een aantal regels in acht worden genomen. Die regels zijn er in Nederland en worden nauwgezet nageleefd.

 1. De richtlijnen die bepalen of een patiënt geschikt is voor behandeling dienen strikt in acht te worden genomen. Een van die voorwaarden is dat de ogen niet te droog zijn.
 2. Behandelingen dienen te worden uitgevoerd door bekwame, getrainde, en getoetste professionals. Nederlandse oogartsen worden jaarlijks getoetst en bijgeschoold.
 3. Behandelingen dienen te worden uitgevoerd onder strikte lucht- en steriliteit omstandigheden met state of the art apparatuur. Moderne behandelingen als FemtoLasik, (trans-)PRK en Smile geven geen blijvende toename van droogheid.

Refractiechirurgie wordt in Nederland professioneel beoefend, onder toeziend oog van keurende instanties als inspectie volksgezondheid. De oogarts wordt getoetst en bijgeschoold, de klinieken en apparatuur worden periodiek gecertificeerd en de behandelresultaten worden geanalyseerd. Daarnaast mag u van de Nederlandse oogarts verwachten dat hij passie voor zijn vak heeft en toewijding voor zijn patiënten. Hij of zij is opgeleid om mensen beter te maken, de gezondheid en het welzijn van zijn patienten te bewaken en voorop te stellen.

Enig verondersteld commercieel belang van de oogarts zal daar altijd ondergeschikt aan zijn. Bij de besluitvorming rond behandelmogelijkheden gaat de tevredenheid en veiligheid van u als patient/cliënt voor alles.