Tel. 0800 - 664 664 1

Apparatuur

ALLEEN DE BESTE LASER IS GOED GENOEG

Lasik Centrum oogkliniek beschikt over de meest geavanceerde apparatuur op lasergebied. Er wordt gewerkt met de meest accurate en ultramoderne Refractive Suite EX500 Excimer Flying spotlaser, ontwikkeld door de firma Wavelight en de FS200 kHz Femto Second laser.  Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de LenSx ® laser, die speciaal gebruikt wordt voor de RLE lens vervangende operaties (staaroperaties). Deze lasers zijn speciaal ontwikkeld met en voor oogchirurgen om het hoogste niveau van veiligheid en kwaliteit te waarborgen voor de cliënt.

De Wavelight Refractive Suite is een combinatie van de 500 kHz Excimer sterkte laser en de Femto Second 200k Hz Intralase (flappen snijder). Deze combinatie laser biedt nog meer comfort voor de patiënt, omdat de patiënt dmv het “one bed/swingbed” principe niet hoeft te verplaatsen tijdens de behandeling. Waar voorheen de patiënt nog moest overstappen, kan deze nu blijven liggen en zijn tevens de diagnostische apparatuur hierop aangesloten. Daarnaast biedt deze laser de ultieme upgrade mogelijkheden op het gebied van gepersonaliseerde behandelingen (Custom Q behandeling).

Deze laser kan niet alleen een perfecte correctie van de brilsterkte uitvoeren, maar ook kan deze laser een gepersonaliseerde behandeling uitvoeren op geleide van de Wavefront en de hoornvliesanalyse. Dit betekent dat ook mensen met een ‘nachtblindheid’ behandeld kunnen worden of cliënten die na een behandeling met een eerdere generatie laser, verschijnselen van ‘glare’ (schitteringen) of ‘halo’ (kringen om lampen) hebben over gehouden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Allegro Analyser en Topolyzer.Wilt u meer weten over de nieuwe laser, maak dan een afspraak met ons secretariaat of kom naar een van de informatieavonden.

Bel 0800 - 664 664 1.

LENSX ®: ROBOTGESTUURDE LENSVERVANGENDE OPERATIE MET FEMTO TECHNOLOGIE

GEPERSONALISEERDE BEHANDELING MET ONGEKENDE PRECISIE.

Ieder oog is uniek in grootte, diepte en kromming. De geavanceerde 3D-beeldtechnologie van de LenSx ® maakt een 3D-kaart van het oog, zodat er een individueel behandelplan opgesteld kan worden. De LenSx ® laser realiseert incisies die accuraat zijn op tienden van microns. Om een idee te geven: een menselijke haar heeft een gemiddelde doorsnede van 85 micron. Zo stelt de LenSx ® laser de chirurg in staat de incisie en de Capsulorhexis tot tien keer nauwkeuriger uit te voeren. Deze verhoogde nauwkeurigheid verbetert het resultaat van de lensvervanging.

OPTIMALE VEILIGHEID DOOR MIDDEL VAN ROBOTTECHNIEK.

De geavanceerde LenSx ® 3D beeldsturende software zorgt ervoor dat de laserpulsen alleen binnen het beoogde behandelgebied terechtkomen en de omliggende gebieden beschermd worden. Bovendien maakt de LenSx ® een breukpatroon in de natuurlijke lens zodat deze effectiever vergruisd en verwijderd kan worden. Dit biedt twee belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele methode: er vinden minder handgestuurde acties met mechanische instrumenten plaats en er is beduidend minder ultrasone energie nodig bij de procedure. Eventuele lange termijn effecten van ultrasone energie op het oog worden hiermee aanzienlijk beperkt. Een wenselijke ontwikkeling, zeker gezien het feit dat steeds meer mensen op jongere leeftijd overgaan tot lensimplantatie.

VEILIGHEID EN COMFORT.

De LenSx ® vereist een zorgvuldige voorprogrammering van iedere individuele behandeling en maakt het mogelijk de natuurlijke lens computergestuurd te vergruizen. Dit verzekert u als patiënt van maximaal comfort: dankzij de nieuwste technologieën die gebruikt worden in de LenSx ® methode kan niet alleen de procedure als geheel met optimale precisie worden uitgevoerd, de laserbehandeling zelf neemt slechts drie minuten in beslag waardoor ook de totale procedure aanzienlijk wordt verkort.

Lasik Centrum wordt
Iris Eye Clinics

Lasik Centrum heet vanaf nu Iris Eye Clinics. Daarmee zetten we een belangrijke stap vooruit en kunnen we je ook in de toekomst de allerbeste oogzorg blijven bieden. Heb je al een afspraak staan, dan gaat deze gewoon door en verandert er niets. Ook de behandelend arts en/of optometrist blijft hetzelfde.