Tel. 0800 - 664 664 1

LENSIMPLANTATIE

LENSIMPLANTATIE (RLE)

De nieuwe technieken en ontwikkelingen maken het mogelijk om de eigen lens te vervangen. Vaak wordt de RLE techniek toegepast bij behandeling aan staar. Bij de RLE behandeling maken we gebruik van de robotgestuurde LenSx® laser. Bij staar is de eigen ooglens vertroebeld en veroorzaakt wazig zicht. Met vervanglenzen krijgt u weer helder en scherp zicht. Eventuele sterkte afwijkingen kunnen direct gecorrigeerd worden. Met een vrijblijvend vooronderzoek wordt bepaald welke lens het best bij u past. Er zijn diverse mogelijkheden in lenzen. Enkelvoudige, multifocale, trifocale, torische, multifocaal torische en trifocaal torische lenzen, met ieder hun eigen specifieke kenmerken. Na het vooronderzoek wordt samen met de arts gekeken naar de beste oplossing om uw zicht te optimaliseren. De vervanglenzen vervangen te allen tijde uw eigen lens.

WAT IS EEN RLE-BEHANDELING?

RLE staat voor Refractive Lens Exchange, oftewel lensvervangende operatie. Vanaf nu kunt u bij Lasik Centrum ook kiezen voor een ICL en staaroperatie volgens de Femtosecond methode.

Door middel van deze nieuwe techniek en het gebruik van de LenSx® laser kunnen wij u nog veiliger en comfortabeler behandelen. Een mes is overbodig geworden. Het combineert de Femtosecond-laser, 3D-beeldvorming, geavanceerde software en een aantal andere innovatieve functies die de lensvervangende procedure nauwkeuriger, sneller en preciezer maakt dan iedere andere operatiemethode.

De Femtosecond lasertechniek wordt al geruime tijd ingezet bij ooglaserbehandelingen, maar kan vanaf nu ook ingezet worden bij staar en ICL-implantaties vanwege een aangepaste procedure, die uitzonderlijke eigenschappen heeft, juist voor u als patiënt. Het wordt vooral toegepast in combinatie met de torische, multifocale, en trifocale implantlenzen. 

HOE WERKT DEZE NIEUWE RLE BEHANDELING?

Traditioneel wordt bij een lensvervangende operatie door de refractiechirurg handmatig een incisie gemaakt, het voorkapsel geopend en de natuurlijke lens vergruisd. Daarna wordt een kunstlens in de kapselruimte geplaatst Met uiterste precisie kunnen de meest uitdagende handelingen van een lensvervangende-operatie lasergestuurd uitgevoerd worden. Door gebruik van deLenSx® laser.

  1. Het maken van een incisie in het oog die toegang biedt tot de lens.
  2. Het uitvoeren van de Capsulorhexis (een ronde opening in het lenskapsel waarin de kunstlens geplaatst wordt).
  3. Het vergruizen van de te vervangen lens.

GEPERSONALISEERDE BEHANDELING MET ONGEKENDE PRECISIE

Ieder oog is uniek in grootte, diepte en kromming. De geavanceerde 3D-beeldtechnologie van de LenSx® maakt een 3D-kaart van het oog, zodat er een individueel behandelplan opgesteld kan worden. De laser realiseert incisies die accuraat zijn op tienden van microns.

Om een idee te geven: een menselijke haar heeft een gemiddelde doorsnede van 85 micron. Zo stelt de LenSx ® laser de chirurg in staat de incisie en de Capsulorhexis tot tien keer nauwkeuriger uit te voeren. Deze verhoogde nauwkeurigheid verbetert het resultaat van de lensvervanging. 

OPTIMALE VEILIGHEID DOOR MIDDEL VAN ROBOTTECHNIEK

De geavanceerde LenSx® 3D beeld sturende software zorgt ervoor dat de laserpulsen alleen binnen het beoogde behandelgebied terechtkomen en de omliggende gebieden beschermd worden. Bovendien maakt de LenSx® een breukpatroon in de natuurlijke lens zodat deze effectiever vergruisd en verwijderd kan worden.

Dit biedt twee belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele methode: er vinden minder handgestuurde acties met mechanische instrumenten plaats en er is beduidend minder ultrasone energie nodig bij de procedure.

Eventuele lange termijn effecten van ultrasone energie op het oog worden hiermee aanzienlijk beperkt. Een wenselijke ontwikkeling, zeker gezien het feit dat steeds meer mensen op jongere leeftijd overgaan tot lensimplantatie.

VEILIGHEID EN COMFORT

De LenSx® vereist een zorgvuldige voorprogrammering van iedere individuele behandeling en maakt het mogelijk de natuurlijke lens computergestuurd te vergruizen. Dit verzekert u als patiënt van maximaal comfort: dankzij de nieuwste technologieën die gebruikt worden in de LenSx® methode kan niet alleen de procedure als geheel met optimale precisie worden uitgevoerd, de laserbehandeling zelf neemt slechts drie minuten in beslag waardoor ook de totale procedure aanzienlijk wordt verkort.

COMPLICATIES

Primaire complicaties

  • Infectiegevaar < 0,01%
  • Kapselruptuur < 0,1 %
  • Nastaar

Secundaire complicaties

  • Nastaar
  • Netvlies loslating 0,14%
  • Macula oedeem
  • Verminderd contrast zien

Lasik Centrum wordt
Iris Eye Clinics

Lasik Centrum heet vanaf nu Iris Eye Clinics. Daarmee zetten we een belangrijke stap vooruit en kunnen we je ook in de toekomst de allerbeste oogzorg blijven bieden. Heb je al een afspraak staan, dan gaat deze gewoon door en verandert er niets. Ook de behandelend arts en/of optometrist blijft hetzelfde.