Tel. 0800 - 664 664 1

ICL

ICL

We praten over extra lenzen, als er een extra lens in het oog vóór de eigen lens wordt geplaatst. Uw eigen lens blijft behouden en uw ogen worden uiterst nauwkeurig gecorrigeerd op scherpte. Extra lenzen kunnen uitkomst bieden bij sterkte afwijkingen die minder geschikt zijn om te laseren. Vaak hebben we het dan over hogere sterktes boven -8 en +6 dioptrie. Het is tevens geschikt voor mensen met een dunner hoornvlies.

ICL lens

  • De ICL enkelvoudige lens zorgt voor scherp zicht veraf.
  • De lens wordt voor uw eigen lens geplaatst.


Kosten vanaf € 2.900*

ICL Torische lens

  • De ICL torische lens zorgt voor scherp zicht veraf, en daarbij wordt ook de cylinderafwijking gecorrigeerd.
  • De lens wordt voor uw eigen lens geplaatst.


Kosten vanaf € 3.100*

ICL extra lenzen

De ICL-methode bestaat al ruim 25 jaar en heeft vele positieve resultaten geboekt. Indien na het vooronderzoek door de oogspecialist geconcludeerd wordt dat uw ogen niet in aanmerking komen voor de ooglaserbehandeling is er een alternatieve techniek geboden waarbij een kunstlens extra in het oog wordt geïmplanteerd.

Via een kleine opening in het hoornvlies wordt een extra lens, een kunstlens, in het oog geplaatst voor uw eigen ooglens. Dit kan zowel een enkelvoudige als een torische lens zijn, waarbij de torische lens ook nog eens de cylinderafwijking kan corrigeren.

De kunstlens blijft permanent in het oog en behoeft geen onderhoud. Bij contactlensimplantatie wordt één oog per keer behandeld waarbij na een week zonodig het andere oog behandeld kan worden. De lensimplantatie geschiedt onder lokale verdoving.

In sommige gevallen van extreme bijziendheid (meer dan -16D) kan het aan te bevelen zijn om de voordelen van twee verschillende technieken van contactlensimplantatie en de Femtosecond LASIK-behandeling te combineren, om zo een optimaal eindresultaat te bewerkstelligen.

De behandeling begint met een contactlensimplantatie en na 2 a 3 maanden wordt de restwaarde met Femtosecond LASIK behandeld. Voor meer vragen of een geheel vrijblijvende quickscan nodigen wij u uit contact op te nemen met een van onze oogchirurgen.

Complicaties

Primaire complicaties

  • Lens / endotheel touch
  • Infectiegevaar 0,1%
  • Hoge oogdruk

Secondaire complicaties

  • Staarvorming versneld
  • Hoge oogdruk
  • Endotheel celverlies

Lasik Centrum wordt
Iris Eye Clinics

Lasik Centrum heet vanaf nu Iris Eye Clinics. Daarmee zetten we een belangrijke stap vooruit en kunnen we je ook in de toekomst de allerbeste oogzorg blijven bieden. Heb je al een afspraak staan, dan gaat deze gewoon door en verandert er niets. Ook de behandelend arts en/of optometrist blijft hetzelfde.